Välkommen till min hemsida!

Jag heter Håkan Bystedt. Jag har arbetat inom kooperationen och arbetarrörelsen hela mitt vuxna liv.  Kooperatör är jag av födsel och ohäjdad vana. Min mor var ordförande i Kvinnogillet hemma i byn Brännland utanför Umeå. Min far var med i konsumbutikens medlemsråd. Jag blev själv tidigt aktiv inom konsumentkooperationen, var med och bildade en av de första konsumentgilles föreningarna på 60-talet, satt med i distriktsrådet och hade mina första sommarjobb på Domus i Umeå. Mitt första riktiga jobb var på möbelavdel-ningen just på Domus i Umeå.

 

Mitt arbetsliv i vuxen ålder har bestått i  ungdomspolitik i SSU under 70-talet, sparbanksrörelsen under 80-talet och Folksam under 90-talet. Sommaren 2000 blev jag vd för Kooperativa institutet, ett uppdrag som jag lämnade vid årsskiftet 2007/08. Nu har jag pension från 60 år, men jobbar något som Senior konsult inom kooperationen och några andra företag/organisationer.

Jag brukar presentera mig som en kooperativ idealist och radikal folkrörelse gråsosse.

Här uppe till vänster ser du vårt hus i Älvsjö. Där bor jag tillsammans med min fru Karin och vår son Erik.

 

Mina kontaktuppgifter är:

Håkan Bystedt

 Drögvägen 14

 125 33 Älvsjö

Telefon: 070-568 94 69

E-post: hakan.bystedt49@telia.com 

eller den e-post som följer med denna sidas gästbok där du också är välkommen att skriva! 

Här till vänster en bild på mig och första barnbarnet Alfred, som jag är morfar till.

Förutom Erik, som är 20 år, har jag två vuxna barn.

Niklas som är 45 år, är gift och bor med Viktoria i ett radhus i Ormkärr och har döttrerna Elsa och Elin tillsammans. Elsa fyllde tolv år i april 2019 och Elin tio år samma månad. 

Anna som är 42 år och bor i ett nytt bostadsrätts-radhus i Älvsjö med Per och sonen Alfred som fyllde tretton i februari. I juni fyller Hannes tio år, så jag har fyra barnbarn.

Dessutom har jag två "bonus barnbarn". Vera och Malte som är barn till Karins systerdotter.